onsdag 29. februar 2012

Matmons

Jeg bare elsker mat - både spise og lage! Baking og matlaging er så koselig og gøy, mens ryddinga etterpå er rimelig kjedelig. Grunnen til at jeg skriver dette innlegget er fordi senest i dag lekte jeg meg på kjøkkenet og lagde i stand fin middag til familien. For nå som jeg har ferie har jeg tid til alt jeg ikke får gjort ellers, sånn som i går - bare glemme klokka, plugge musikken i årene og jogge i nesten halvannen time i finværet.

Men nå var det mat jeg skulle snakke om! Jeg er jo en psyko matmons, elsker mat - GOD mat :-) Så her er noen bilder av den deilige og gode maten jeg har lagd i det siste.

Dagens middagsmeny var ferdige meksikanske kjøttboller fra Rema 1000, ris og hjemmelagd saus. Jeg lagde sausen helt fra bunnen av på "gefülen". Creds til søs som lagde salaten ;-)
- En halv liter buljong(1 terning buljongterning oppløst i 1/2l vann)
- to bokser hermetiske tomater
- litt salt
- litt pepper
- en dæsj chilikrydder
Kok det bare opp, enklere blir det nok ikke.



På søndager pleier vi å ha det vi kaller for "kaffimad" hos mormor og morfar (mor og far). Da har vi alltid bordet fullt at søtsaker, kaker, is og brus/kaffi. Søndag som var fikk jeg lyst på muffins og bakte derfor eplemuffins. En helt standard muffins oppskrift + skrelte og oppkutta epler. Dryss så litt sukker og mye kanel over, før de settes i ovnen.


Lager også en del hjemmelagd pizza, da jeg er eneste menneske i huset som gidder å stelle det i stand. De andre er superfornøyde når maten serveres ferdig. Forrige gang jeg lagde det var på lørdag når mamma og pappa - brutter'n var i selskap. Da var vi 5 stk. hos mor og far som hadde lørdagskos med "Norske Attraksjoner" og pizza - meg, søs, tante, mor og far. Har ikke bilder fra den ganga, men har bilder fra andre ganger så...



Og en annen søndag lagde jeg kanelsnurrer og skoleboller. Ferdig vaniljekrem og standard søt gjærdeigsoppskrift - ikke noe hokuspokus. bare lag ei blanding av smør, sukker og kanel og smør det på med en vanlig smørkniv.



Men jeg vet at mennesker født i Krepsen, sånn som meg, er glade i å bake og lage mat. Uansett, kokk eller baker skal jeg ikke bli. :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Det er veldig hyggelig om dere legger igjen et lite spor etter dere. Da blir jeg kjempeglad.

Kommentarer som ikke er fullt så hyggelige vil bli slettet og ikke gitt mer oppmerksomhet. Jeg ønsker heller ikke at dere bruker kommentarfeltet til å reklamere for egen blogg(Disse vil også bli slettet)

Legg igjen en kommentar, og jeg kommer innom dere på besøk :-)